Tien gele en twee rode kaarten in doorsnee-voetbalwedstrijd

Casper Duin
Julianadorp

Een voetbalwedstrijd met tien gele kaarten en twee rode, dan moet er heel wat aan de hand zijn geweest. De realiteit: JVC en VVS’46 uit Spanbroek werkten een klein uur lang een doorsnee competitieduel af met vrij veel overtredingen, maar zonder excessen. Die ontstonden uitsluitend in het brein van de overspannen acterende scheidsrechter. Een wonder dat de partij (2-3) niet uit de hand liep.

De teams probeerden er onder de lastige weersomstandigheden het beste van te maken. Qua veldspel was er evenwicht, de thuisclub was gevaarlijker dan de gasten, die in de eerste helft slechts een doelpoging produceerden. De bal verdween een paar meter naast het JVC-doel. De thuisclub kwam na een half uur op voorsprong, toen VVS-doelman Niels Vriend een vrije trap van JVC-aanvoerder Jordy van Kesteren niet goed verwerkte en Bas Hendrix attent intikte: 1-0.

Direct na de pauze drong VVS aan, maar kwam JVC uit een uitval op 2-0 door Nevin Provily. ,,Niks loos, we hadden de wedstrijd in handen’’, zei JVC-trainer Ben de Visser na afloop. ,,Vervolgens ontaardde het door al die kaarten. In de eerste helft bleken die al los in de borstzak van de leidsman te zitten, maar na de 2-1 was het helemaal feest.’’

Rood

Omdat JVC slordig werd, pakten de bezoekers het initiatief en kwamen verdiend op 2-1 door een bekeken vrije trap van Michel Oud. Vervolgens kreeg JVC-verdediger Jordy Bos direct rood. En kon even later ook Van Kesteren vertrekken met zijn tweede gele kaart, terwijl de JVC-captain zich niet bewust was er al eentje te hebben gehad. Uit de vrije trap tikte VVS-aanvoerder Joris Maas de gelijkmaker binnen.

Met negen man zocht JVC de aanval. De uithaal van Mats van Kampen werd gesmoord in de armen van een VVS-verdediger. Geen strafschop, er werd hervat met een scheidsrechtersbal vanwege een blessure. Commentaar van invaller David Ambriola betekende dat er nog maar acht JVC-ers over waren. De ramp voor JVC was compleet toen zes minuten voor tijd Aaron Kuipers met een fraaie volley de 2-3 scoorde voor de oranjehemden uit Spanbroek.

Rustig

,,Ongelooflijk’’, De Visser hield zich na afloop duidelijk in. ,,Normaal gesproken winnen we met een nulletje of vier. Alleen m’n keeper en drie basisspelers hebben geen kaart. De scheidsrechter wilde mij na afloop ook nog rood geven, terwijl ik de boel juist rustig probeer te houden. Ik snap de irritatie bij mijn spelers, het sloeg nergens op. En aanvechten heeft geen zin, dan krijg je van de bond er voor de moeite nog een wedstrijd schorsing bovenop.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.