Onverwoestbare sansevieria

© HSPublicity

Bloemenbureau Holland heeft de sansevieria is uitgeroepen tot de ‘Woonplant van de maand juli’. De plant met de zwaardvormige bladeren is bijna onverwoestbaar. Niet zo gek, want oorspronkelijk moest hij in de droge en hete woestijn zien te overleven.

Zijn herkomst uit de woestijn heeft ervoor gezorgd dat de sansevieria ijzersterk is. Maar hij heeft nog andere bijzondere karaktertrekjes. Niet alleen zuivert hij de lucht en verhoogt hij het zuurstofgehalte in huis, hij gaat bovendien de strijd aan met droge lucht. Hij krikt de luchtvochtigheid op, zodat jij geen droge huid, geïrriteerde lenzen of kriebelende keel meer hebt.

Voor mensen die wel samen met een plant in huis willen genieten, maar de verzorging liever achterwege laten, is de sansevieria een van de beste planten. Droge lucht, schaduw, felle zon, het maakt hem niet uit. Zolang hij maar eens in de twee, drie weken wat water krijgt.

Of je nou kiest voor een groene, geelgroene of grijsgetinte variant, met spitse punt, rozetvormig of gekruld blad, ze zijn allemaal bijzonder.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.