PU wil op aantal plaatsen vuurwerkverbod in Uitgeest

Han Lieshout
Uitgeest

Progressief Uitgeest (PU) heeft burgemeester Theo van Eijk gevraagd gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheden om op een aantal specifieke locaties in Uitgeest een vuurwerk(afsteek)verbod af te kondigen.

De PU denkt daarbij aan het stationsgebied, begrensd tot 50 meter voorbij de in- en uitgangen van de tunnel, de Waldijk-tunnel, ook tot 50 meter voorbij de in- en uitgangen van de tunnel en de tunnel onder de provinciale weg N 203.

Ook wil men een verbod rond alle honden losloopgebieden en het hertenkamp, de gehele Dr. Brugmanstraat en tot 200 meter vanaf alle molens in Uitgeest.

De redenen voor dit verzoek van de PU zijn het beperken van de overlast voor omwonenden en voorbijgangers, het voorkomen van (brand)schade aan belangrijke monumenten zoals molens, een bijdrage te leveren aan het voorkomen van letselschade en aan het verbeteren van dierenwelzijn.

De PU wil verder dat schade aan putdeksels, prullenbakken, postbussen of gebouwen ten allen tijde moet worden verhaald op de daders als die bekend zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.