Het bleef nog lang onrustig in Assendelft

Het bleef nog lang onrustig in Assendelft
De selectie van Assendelft tijdens de ereronde door het dorp op de platte kar.
© Ronald Goedheer
Assendelft

Aan de wedstrijd leek geen einde te komen. Diverse supporters van Assendelft vergingen zichtbaar van de zenuwen. Mede vanwege een blessurebehandeling voor de grensrechter liet scheidsrechter Wateler nog tien minuten doorspelen nadat de klok op het scorebord de negentigste minuut had bereikt. Maar eindelijk klonk dan toch het eindsignaal. Het duel tegen FC Uitgeest eindigde in 0-0 en dat resultaat was voor Assendelft voldoende om zich kampioen van de tweede klasse A te mogen noemen.

De ontlading was groot onder de vele meegereisde Assendelft-supporters. Vuurwerk, confetti en champagne sierden het terrein van FC Uitgeest. Nadat de eerste vreugde geluwd was, stapten spelers en begeleiding in de bus, om even na vijf uur te worden afgezet op het terrein van hun eigen voetbalvereniging. Waar een platte kar klaar stond voor de zegetocht door het dorp.

Veel supporters hadden er op dat moment al een lange dag opzitten. Enkele honderden supporters hadden de fiets uit de schuur gehaald om de ’overtocht’ naar Uitgeest te maken. Het leverde een lange colonne zwart wit geklede mensen op. En een lange rij voor de kassa. Dat Uitgeest drie euro entree vroeg leverde het nodige gemopper op, maar de irritatie verdween snel naar de achtergrond.

Gespannen

De sfeer langs het veld was vrolijk, maar gespannen. Spandoeken als ’Beter dan de rest Assendelft kampioen’, ’Hup Assendelft’, ’Kampioen tweede klasse 2016 Assendelft’ of gewoon ‘Assendelft’ sierden het terrein. Je zou bijna vergeten dat de wedstrijd werd gespeeld op het complex van tegenstander FC Uitgeest. En dat deze opponent zelf ook nog een kansje had op de titel.

Daarvoor moest het eerst het onderlinge duel winnen en daarna hopen dat Assendelft volgende week tegen ZAP opnieuw een misstap zou maken. Maar zover kwam het dus niet. Assendelft pakte het benodigde punt en dat werd enkele uren later heel duidelijk gemaakt aan de dorpsbewoners.

Stefan Seijs, die vorige zomer overstapte van Assendelft naar zaterdaghoofdklasser Odin’59, fungeerde op de platte kar als dj. De muziekkeuze was verre van verrassend. Nummers als ’Simply the best’, ’Bloed, zweet en tranen’ en ’We are the champions’ schalden door de Assendelftse straten.

Door het dorp

Het bezoek aan het complex van dorpsgenoot SVA leverde het gezelschap twee enorme bladen bier op. Op het moment dat de selectie van Assendelft het presentje onder luid gejuich in ontvangst nam, meldden zich ook de spelers van de A1 van SVA op het complex. Ook zij vierden een kampioenschap en waren met een vrachtwagen van Schavemaker door het dorp gereden.

Bij de café Koppie Bar werd een tweede stop ingelast. Ook dit bezoek leverde het gezelschap de nodige bladen bier op. Voormalig bestuurslid Leo Kat stond even verderop uitzinnig van vreugde te zwaaien met een vlag.

Naarmate het Assendelft-complex dichterbij kwam werd het steeds drukker langs de kant van de weg. Met als hoogtepunt de aankomst bij het complex, waar diverse fakkels ontstoken werden.

De rit was echter nog niet voorbij. De platte kar ging verder ’De Zuid’ in, om uiteindelijk weer terug te keren bij de kantine. Waar het nog lang onrustig bleef.

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons