Van Diepen & Koopman beste sjoelers

Redacteur West-Friesland
Spanbroek

Niels van Diepen en Leon Koopman hebben afgelopen weekend opnieuw gezegevierd op de Open Spanbroeker Sjoelkampioenschappen, het OSSK.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van het OSSK dat een duo erin slaagt de titel te prolongeren. Van Diepen en Koopman hebben zich met hun historische overwinning verzekerd van een startbewijs in 2015. Als zij dan opnieuw winnen, mogen ze de cup met de grote oren definitief mee naar huis nemen.

Vrijdagavond vormde café Vroeg of Laat aan de Spanbroekerweg 192 opnieuw het decor voor een spannende strijd. Zoals gebruikelijk op dit soort kampioenschappen, gingen reputaties aan diggelen en stonden er onverwacht grote sjoelers op. Onder hen Elvira van der Fluit. Zij slaagde er met fraaie schuivers in om  het bedroevende spelniveau van haar sjoelpartner op te krikken en zo zelfs de kwartfinale te bereiken.

Wesley Hulleman,  op papier de beste sjoeler van Spanbroek en omstreken, had op het laatste momente een nieuwe sjoelpartner gekozen. Dat kwam hem duur te staan. Hulleman eindigde in de voorronde als laatste. Zijn gedumpte maat Boy Spruit daarentegen steeg boven zichzelf uit en werd met zijn partner Nikki Aaij tweede in de poule.

Bij de knock out ronden bewezen Van Diepen en Koopman (zie foto) hun aparte klasse. Tegenstanders werden gedecideerd opzij gezet en dat resulteerde in een spannende finale waarbij er op het sublieme spel van Van Diepen absoluut geen maat meer stond. Hij en z'n sjoelmaat Koopman gaan volgend jaar  'voor de trippel'.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen