Nog twee te gaan voor Alkmaarsche Boys

Nacompetitie 2e/3e klasse

Alkmaarsche Boys rekende opnieuw af met Westfriezen (3-2) en mag zich gaan opmaken voor de ’finale’ van de nacompetitie. In een tweeluik met Wijk aan Zee kan de ploeg lijfsbehoud afdwingen.

,,Het blijft altijd spannend”, zei aanvoerder Marcel de Wit na het tweede duel met Westfriezen, dat uit al met 1-3 verslagen was. ,,Als zij een vroege goal maken weet je het nooit. Maar ze gaven niet heel veel druk. Ik had niet het idee dat ze er echt voor wilden gaan vandaag.”

Dat Alkmaarsche Boys niet over de derdeklasser heen walste was dan ook niet zo zeer de verdienste van Westfriezen. ,,We maakten het onszelf onnodig lastig. Toch heb ik me geen zorgen gemaakt.”

Daarvoor was het krachtsverschil te groot. Westfriezen leek er nog wel een gelijkspel uit te slepen toen aanvoerder Dave Beerepoot ’zomaar’ van grote afstand de 2-2 binnenschoot. Maar in de slotfase pakten de Alkmaarders toch de volle winst. Een uithaal van Daniël Mullen belandde via de onderkant van de lat én de rug van verdediger Bert van Diepen in het doel.

In de eerste helft had Alkmaarsche Boys na de 1-0 van Mick Boon al genoeg kansen gehad om uit te lopen, maar de bezoekers kwamen op 1-1 uit een rake vrije trap van Beerepoot. Vlak voor rust herstelde Pascal Hartog de marge vanaf de penaltystip.

Alkmaarsche Boys-Westfriezen: 3-2 (2-1). Mick Boon 1-0, Dave Beerepoot 1-1, Pascal Hartog 2-1, Dave Beerepoot 2-2, Bert van Diepen 3-2 (e.d.).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen