School mag niet aan smalle Kanaaldijk Landsmeer

Redactie Waterland
Landsmeer

Gemeente Landsmeer geeft de Democratische School geen vergunning om zich te vestigen in het voormalige Bezoekerscentrum aan Kanaaldijk 32a in Landsmeer.

,,Wij vinden het te gevaarlijk om een dergelijke grote hoeveelheid kinderen met de fiets over die smalle weg naar een school te laten gaan’’, licht wethouder Richard Quakernaat het standpunt van het college toe.

,,De organisatie zegt te streven naar een school met veertig kinderen. Volgens de school zullen kinderen zowel op de fiets komen als door ouders met de auto worden gebracht.’’,,De Kanaaldijk is een zeer smalle weg met onoverzichtelijke situaties. Als daar op de weg iets zou gebeuren met de kinderen, zal tegen de gemeente worden gezegd: ’Hoe heb je in godsnaam toestemming kunnen geven om daar een school te vestigen.’’Een ander punt is, volgens Quakernaat, dat een school op die plek niet in het bestemmingsplan past. Het Bezoekerscentrum had onder meer de bestemming educatie en dat is volgens de wethouder iets anders dan een school. De bestemming wijzigen is een langdurige procedure en zou bovendien geen zin hebben omdat de gemeente toch geen toestemming zal geven in verband met de onveiligheid.De Democratische school Life! wil graag komend schooljaar van start. Het is een particuliere school, een initiatief van Cordelia Addison uit Amsterdam. De school wil plaats bieden aan jonge mensen van 4 tot 21 jaar. De leerlingen geven zelf, in overleg met hun coach, vorm aan hun eigen leerproces. Er zijn in Nederland meer dan tien vestigingen van een Democratische School.Landschap Noord-Holland, eigenaar van het leegstaande gebouw, reageert teleurgesteld. De school zoekt naarstig verder naar geschikte lesruimte.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.