Parkeerterrein voor 240 auto’s bij super en brouwerij in Monnickendam

Johan Moes
Monnickendam

Het klonk optimistisch toen half februari werd aangekondigd dat de nieuwe supermarkt en bierbrouwerij op het Galgeriet in de zomer van 2018 hun deuren zouden openen. Misschien wat te optimistisch, blijkt nu uit een update van de gemeente Waterland.

De gemeente is weliswaar gecharmeerd van de plannen van Hoorne Vastgoed en Bierderij Waterland, maar geeft daarvoor voorlopig nog geen groen licht. Op dit moment wordt gewerkt aan een onderzoek naar de mogelijke gevolgen van een supermarkt voor andere ondernemers in de binnenstad die hun brood verdienen met de verkoop van levensmiddelen. De resultaten daarvan, die nu nog niet bekend zijn, worden betrokken in de beoordeling van de benodigde vergunningen. Als het college al van plan is die te verlenen, moet ook de lokale politiek zich er nog over buigen.

Behalve de supermarkt en de brouwerij moet er ook een parkeerterrein worden aangelegd waar 240 auto’s kunnen staan. Op die locatie staan nu nog gebouwen, die worden verhuurd. Voor die huurders moet een alternatieve ruimte worden gezocht. ,,Als de vergunningsaanvraag goed verloopt, kunnen de werkzaamheden voor het parkeerterrein naar verwachting over ongeveer een jaar beginnen’’, aldus de gemeente.

Onderdeel van de plannen is ook de aanleg van een nieuwe brug van het Prooyen naar het Galgeriet. ,,Om de supermarkt beter aan het centrum te koppelen maar ook om het parkeren dichter bij de stad te brengen, is deze brug noodzakelijk. De vergunning daarvoor moet nog worden aangevraagd’’, zegt de gemeente.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.