Duik- en Demonteergroep marine gaat brandweer helpen

DEN HELDER

Vroeger waren het de duikers van de marinebrandweer die de brandweer in de Kop van Noord-Holland assisteerden bij waterongevallen. Vanaf maandag ligt die taak officieel bij de Duik- en Demonteergroep van de marine.

Heel andere koek voor dit onderdeel van de krijgsmacht. De duikers van de Duik- en Demonteergroep zijn gespecialiseerd in het onder water onschadelijk maken van explosieven. Vanaf vandaag nemen ze dus een nieuwe taak op zich. Bij waterongevallen in de Kop van Noord-Holland rukken ze uit op verzoek van de brandweer. Daartoe staan ze in contact met de civiele meldkamer van de veiligheidsregio. De Duik- en Demonteergroep is binnen de veiligheidsregio een van de drie hulpverlenende duikteams. De andere twee zijn ondergebracht bij de brandweer Heerhugowaard en de brandweer Hoorn.

Voor de marine biedt de samenwerking gelegenheid om meer te betekenen op het gebied van civiele hulpverlening. Voor de veiligheidsregio is de overeenkomst een kans om te profiteren van de expertise van de Duik- en Demonteergroep, die ook een rol gaat spelen op het gebied van coördinatie van brandweerduikteams.

De Koninklijke Marine en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tekenen maandag 8 maart een overeenkomst in Den Helder die deze civiel-militaire samenwerking bezegelt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.