Jong AZ na twee wedstrijden al in dubbele cijfers

velsen-zuid

Jong AZ heeft maandagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Tata Steel Stadion werd Jong Sparta met 3-0 verslagen. De teller staat na twee duels al op tien doelpunten.

Jong AZ trad aan met een elftal dat voor een groot deel hetzelfde was als vorige week in Heerenveen. Alleen Rasmus Elm en Kolbeinn Sigthórsson waren er nu niet bij. De Zweed en de IJslander zijn op pad met het nationaal (jeugd)elftal.

Na de 7-3 overwinning in Friesland was Jong AZ maandagavond aanvankelijk beduidend minder op dreef. Kansjes waren er wel in de eerste helft, maar Jonathas, Roland Alberg en James Holland hadden geen succes. De ene keer dat Jonathas doel trof met een kopbal stond hij buitenspel. Het doelpunt werd dan ook afgekeurd. Het was toch al niet de avond van de Braziliaanse spits, want in de tweede helft overkwam hem nog twee keer hetzelfde. Twee kopballen, twee keer raak, maar beide afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust was AZ beter en creëerde het meer gevaar, maar opnieuw waren de aanvallers in de laatste fase ondermaats. Sparta kon er maar één goede kans tegenover stellen. Vinicius Bongaertz sloop weg bij de verder prima spelende Gijs Luirink, maar keeper Erik Heijblok was op tijd uit zijn doel en redde goed.

Een minuut later opende AZ dan toch de score. Een voorzet van Holland belandde voor de voeten van Adam Maher. De jongste speler van het veld (net 17) schoot schitterend raak. ,,Adam doet het heel goed, hij houdt zich goed staande. Hij leest het spel en onderschept daardoor ook veel ballen. Da's knap op die leeftijd. Hij is niet voor niets uitgenodigd voor Oranje onder 19'', zegt trainer Michel Vonk.

In de slotfase breidde het veel sterkere AZ de score nog uit naar 3-0, door uitbraken via Messaoud en Alberg. En ook Messaoud zag zelfs nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

Jong AZ: Heijblok; Holland, Luirink, Schouten, Wijnaldum; Messaoud, Viergever, Maher; Alberg, Jonathas, Te Vrede (80. Lucassen).

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen