Akersloots restaurant Flying Dragon nog dagen dicht na brand

© DNP.nu

Peter Paul Schmaal
Akersloot

’Wegens overslaande brand, bij de buren ontstaan, is ons restaurant tijdelijk gesloten’ staat te lezen op de website van Chinees restaurant Flying Dragon in Akersloot. De zin zal er vermoedelijk nog dagen staan, meldt de Veiligheidsregio, want de schade na de brand van woensdagmiddag is aanzienlijk.

Met name van de keuken van het restaurant is weinig bruikbaars over. De rest van het restaurant liep vooral roet- en waterschade op.

De brand ontstond woensdag rond vijf uur in een woning aan de Meerweg, naast het restaurant. Deze woning is onbewoonbaar door de schade bij de brand.

Brandweerkorpsen van Akersloot, Heiloo en Limmen rukten uit om het vuur te bedwingen. Zij hadden anderhalf uur nodig. In verband met de grote rookontwikkeling werd omwonenden aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Onderzoek

Enkele woningen werden preventief ontruimd. De bewoners van het afgebrande huis en de woning ernaast brachten de nacht van woensdag op donderdag door in Van der Valk Hotel Akersloot.

De brand zou ontstaan zijn bij werkzaamheden aan het dak van het schuurtje bij het huis, maar dat kan de Veiligheidsregio nog niet bevestigen: „De politie heeft nader onderzoek naar de oorzaak van de brand aangekondigd.”

Eigenaar Karel Cheung en zijn echtgenote waren getuige van de brand en zagen hoe de schade aan hun restaurant nog redelijk beperkt bleef.

De Flying Dragon trekt van heinde en verre fijnproevers aan. De eetgelegenheid staat in de top tien van de beste Chinese restaurants.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.