Hoornse veteraan Arie van den Broek geridderd

De Hoornse locoburgemeester Judith de Jong speldt de versierselen op bij Arie van den Broek.© Foto Barend Hoekstra

Paul Gutter
Hoorn

Midden-Oosten-veteraan Arie van den Broek uit Hoorn is zaterdagavond door locoburgemeester Judith de Jong onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens de tiende Hoornse lokale veteranendag.

Van den Broek werd geridderd omdat hij zich al bijna vijftig jaar vrijwillig inzet voor de samenleving en onder meer veel werk heeft verzet voor andere Nederlandse veteranen.

Zo was Van den Broek tot vorig jaar voorzitter van de Stichting Veteranen Hoorn, maar hij was ook jarenlang bestuurslid bij verschillende landelijke stichtingen, verenigingen en commissies die zich inzetten voor oud-militairen. Als nazorgmedewerker verleende Van den Broek ook directe hulp aan stervende veteranen en militairen en hun naasten.

Naast zijn inzet voor veteranen was Van den Broek ook erg betrokken bij de Reddingsbrigade, zowel lokaal als landelijk. Hij was bestuurslid van de Hoornse reddingsbrigade Notwin, maar ook voorzitter van de afdeling Amsterdam en bondsbestuurslid bij Reddingsbrigade Nederland.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen