Nep-jutter krijgt wél plekje in grasveld Stationsplein

Ramon Boonstra (r) en Cees Rondèl steken met de nep-Jutter over naar het grasveld.© Foto Peter van Aalst

Ronald den Boer

Den Helder Het echte beeld krijgt een plekje in het Stadspark tegenover het station, zo maakte wethouder Lolke Kuipers afgelopen week bekend. Dat weerhield voorzitter Cees Rondèl en bestuurslid Ramon Boonstra van de stichting Afgestoft er niet van, zaterdag aan het eind van de middag een levensgrote afbeelding van De Jutter demonstratief in het grasveld tegenover vishandel Boon te plaatsen. De plek op het Stationsplein die volgens veel Nieuwediepers de enige juiste is voor het echte beeld.

Afgestoft beijverde zich de afgelopen weken voor behoud van De Jutter voor de binnenstad. Boonstra had met wat huisvlijt een houten Jutter gemaakt, een tekst er onder vermeldde dat De Jutter in 1995 door de Helderse Ondernemers Vereniging was aangeboden aan de bevolking. Aanvankelijk zou de houten nep-Jutter in de grond worden gezet, maar uiteindelijk werd gekozen voor bevestiging aan een anti-hondenpoepbord.

De actie maakte deel uit van het druk bezochte tuinfeest dat Afgestoft zaterdagmiddag hield in de sfeervolle tuin bij de Petrus en Pauluskerk. (Amateur)kunstenaars, musici, en maatschappelijke organisaties presenteerden zich daar in een historische entourage.

Foto Peter van Aalst

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.