Ficq advocate van overvaller Deurne

Fokke Zaagsma
Deurne

Advocaat Bénédicte Ficq gaat de familie van de 29-jarige overvaller bijstaan die vorige week werd doodgeschoten in juwelier Goldies in Deurne. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdag.

De Marokkaan verbleef tijdelijk in Nederland, zo maakte het Openbaar Ministerie eerder deze week bekend. Waarom, wordt onderzocht. Volgens Ficq was hij hier in ieder geval niet illegaal.

De man had volgens haar een Italiaans paspoort en een verblijfsvergunning voor Italië.De familie van de 29-jarige, die deels in Marokko en deels in Italië woont, wil volgens de advocaat dat zij de zaak volgt en dat er ’gedaan wordt wat er gedaan moet worden’.

Ze kan nog niet zeggen of de familie een zaak begint tegen het juweliersechtpaar als het OM besluit om niet over te gaan tot vervolging.

De juwelier in Deurne werd vrijdag door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw. Naast de 29-jarige Marokkaan kwam ook een 20-jarige man uit Eindhoven met een Marokkaanse achtergrond om het leven. Zijn familie wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.