Festival Venhuizen: Oldtimers en paaldanseressen, kan dat?

Twee danseressen en een paal, zondag en maandag in Venhuizen. © Foto PR

Martin Menger
Venhuizen

Het NH Oldtimer Festival staat dit paasweekeinde op stapel in de grote hallen aan de Torenweg. Met als opvallend onderdeel diverse demonstraties paaldansen.

Maar hebben de ongetwijfeld fysieke kwaliteiten van de dames van dansstudio Elisa Jo Poledance wel een raakvlak met klassieke auto’s? Of met voertuigen uit WO II, met klassieke (race) motoren of met ouderwetse brandweerauto’s? Enkele vragen aan bestuurslid Kees de Lange van de organiserende stichting.

Bij Pasen denk je niet direct aan paaldansen...

,,Wij ook niet, en ik denk dat het bestuur twee jaar geleden ook van de stoel donderde toen ik met dit plan kwam. Maar dit is juist een attractie, een onderdeel van een veel groter festival. Want het biedt echt veel meer dan alleen oude auto’s kijken.”

Een stukje Mattheus Passion dan maar?

,,Dacht het dus niet. Het oldtimer festival is voor het hele gezin en paaldansen heeft volgens ons geen shabby karakter meer. Welnee: dit is trouwens echt sport. En ons doel is dat er van alles is te beleven. We hebben ook een verkoopstand van kleding uit India: het mag best wel exotisch zijn.”

Danseressen en oldtimers, voegt dat?

,,Wat past er eigenlijk niet bij mooie oldtimers? Alles! We hebben in het verleden ook rock ’n rollshows gehad met danseressen: niks mis mee. De bezoekers willen ook verschillende leuke dingen zien, toch? Anderen zien fit als een fysieke kunstvorm. Vergeet niet dat de dames met zes, zeven minuten wel klaar zijn, hoor. Dan zijn de spieren zo moe, dat ze moeten stoppen. Helemaal niet erg, want er is zondag en maandag nog veel moois te zien.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen