Handballers Volendam winnen beker

Leontien van Engelen
almere

De handballers van Kras/Volendam hebben donderdag de nationale beker gewonnen. De formatie was in Almere in een spannend duel te sterk voor OCI-Lions uit Geleen (27-28).

Een finale verliezen komt bij Kras/Volendam zelden voor, laat staan twee in vijf dagen. Na de teleurstellend verlopen Beneluxliga-apotheose tegen Achilles Bocholt lag het eigenlijk al voor de hand dat Volendam niet nog eens tegen de lamp zou lopen. Het won, zij het met veel moeite, de bekerfinale met 27-28 van OCI-Lions.

In fases leek Volendam niet zichzelf te zijn. Het fysieke ongemak bij Jasper Adams (hij brak zaterdag een botje in zijn pols) deed de ploeg van coach Mark Schmetz geen goed. De Limburgse topschutter speelde wel, maar was in het begin geen schim van wat hij werkelijk in zijn mars heeft. Dat werkte door op de ploeg. Volendam kon geen grote afstand nemen van Lions. Pas toen Adams uit zijn dalletje kroop door een aantal keren verwoestend raak te gooien, begon het wat beter te draaien.

Toch stond Volendam halverwege met 14-13 achter. Met iets meer finesse had Lions daarna flink kunnen uitlopen. Keeper Martijn Cappel pakte echter een aantal uitstekende ballen en dat gaf zijn team het juiste zetje. De voorsprong werd heroverd en niet meer weggegeven

In de slotfase moest routinier Niels Reijgersberg aan de noodrem trekken. Hij verpestte een veelbelovende Lions-aanval en werkt getrakteerd op een rode prent. Maar tot minder dan één doelpunt verschil lieten de overgebleven Volendammers het niet komen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.