Vroemvroem

Ronald den Boer
Den Helder

De nieuwe wethouders maken kort na hun aantreden snelheid. Te beginnen met het lastige dossier Beatrixstraat. Daar worden voetgangers en fietsers nu van de sokken gereden door auto’s. Wie op een terras zit krijgt een toetje van fijnstof en het gevoel op een parkeerterrein te lunchen. Echt gezellig ziet dat er niet uit.

Wat burgemeester en wethouders betreft verdwijnt dat parkeren dan ook snel uit de Beatrixstraat, met uitzondering van een paar invalidenplaatsen. Zo was het feitelijk de afgelopen jaren ook al.

De straat wordt omgeven door liefst vier parkeerterreinen en -garages, klanten hoeven nooit ver te lopen. Uit peilingen bleek dat die klanten in ruime meerderheid vóór een overdag autovrije Beatrixstraat zijn. Inmiddels tekent zich ook onder ondernemers een meerderheid af.

Appeltje-eitje dus, zou je zeggen. Maar zo werkt het niet. Eerst mag de gemeenteraad er nog wat van vinden. Want er zijn eerder verwachtingen gewekt bij ondernemers heet het nu. Edoch, die ondernemers zijn nu dus, net als het publiek, in meerderheid vóór een autoluwe straat. Of geldt het dictaat van de minderheid?

Los daarvan: verwachtingen waren er bij velen ook over het nieuwe stadhuis. Het kostte deze coalitie desondanks geen enkele moeite het besluit tot nieuwbouw, dat in de voorbereidingsfase al miljoenen euro's heeft gekost, terug te draaien.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.