Final Four in Volendam en mét Volendam

tongeren

Leuk natuurlijk, dat de Final Four van de Beneluxliga in Volendam wordt gehouden. Maar zonder de aanwezigheid van de plaatselijke vereniging en titelverdediger toch minder aansprekend. Kras/Volendam greep de laatste strohalm echter aan en plaatste zich dankzij een dubbelslag in België.

De missie voor de Nederlands kampioen was alles behalve gemakkelijk. Twee wedstrijden tegen sterke Belgische ploegen moesten in winst worden omgezet. En zoals het een topploeg betaamt rechtte de koploper van de eredivisie de rug toen het nodig was. Zaterdagavond werd Sporting Nelo met 25-30 geklopt, in moeilijke omstandigheden. De verwarming in de sporthal was kapot. ,,Ik had meer gehad aan Sven Kramer in mijn ploeg’’, lachte coach Martin Vlijm.

Zondag waren de omstandigheden in Tongeren ideaal voor een topwedstrijd. Die kwam er ook. Na een ruststand van 12-12 kreeg de Nederlandse ploeg het thuispubliek stil en stonden na een spannend slot de cijfers 20-22 op het scorebord toen het laatste fluitsignaal klonk: missie geslaagd. Tongeren zal de wedstrijd die het nog tegoed heeft in winst moeten omzetten, wil het volgende maand ook present zijn in Volendam.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen