Lichaam vermiste Duitse piloot gevonden [video]

Floris Noort
Petten

Het lichaam van de Duitse piloot die vermist raakte na een vliegtuigcrash bij Petten, is woensdagochtend gevonden en geborgen. Dat meldt commandant Zeestrijdkrachten Rob Verkerk.

Er werd gezocht met het marineschip Zr Ms Zierikzee, dat is uitgerust met sonar, en met een sleper van de kustwacht. Ook duikers werden ingezet. Met het bergen van de Duitse piloot komt er een einde aan de omvangrijke zoekactie die ruim twee dagen duurde. In totaal kwamen meer dan twintig eenheden in actie die in totaal drie grote zoekgebieden afzochten. Het lichaam van de piloot wordt per patrouilleboot van de politie naar een afgesloten locatie van de haven in Den Helder gebracht. Daarna wordt het stoffelijk overschot vervoerd naar een centrale plaats in Nederland, waar sectie op het lichaam wordt verricht.

Het toestel, volgens de kustwacht van het type SR-20, steeg maandag aan het begin van de middag op van een vliegveld in het Engelse Gloucestershire en was op weg naar het Duitse vliegveld Münster-Osnabrück. Aan boord was alleen de piloot, een 76-jarige man uit Gütersloh.

Bekijk in de video de bewegingen van de zoekacties.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.