Veiligheidsplan Fort Kijkduin voldoet niet: ook Zomercarnaval naar Willemsoord

Fort Kijkduin. Archieffoto

Hedzer Faber
Den Helder

Het Zomercarnaval is verplaatst van Fort Kijkduin naar Willemsoord. Op Willemsoord wordt het als buitenfestival georganiseerd.

Het Zomercarnaval vindt volgende week zaterdag 4 juli plaats. Vorige week werd al bekend dat popfestival LMSE naar Willemsoord wordt verplaatst omdat park Quelderduijn niet aan de hygiëneregels voldoet.

Organisator Daniël Albers (M.A.D. Entertainment) laat weten het vervelend te vinden dat het Zomercarnaval op zo’n korte termijn moet verplaatsen. ‘Alle posters hangen al én meer dan de helft van de kaarten zijn verkocht, dus een makkelijk besluit was het niet’ aldus Albers.

De reden voor verplaatsing is dat Stichting Actief Huisduinen het veiligheidsplan niet rond kon krijgen voor Fort Kijkduin. 'Vervolgens trok de stichting zich terug uit de organisatie van het evenement en waren we in een klap onze samenwerkende partner én locatie kwijt', meldt de organisatie.

Volgens Cees Schoemaker van die stichting was het een logische keuze om zich terug te trekken. ,,Op Huisduinen zou de optocht over de openbare weg gaan, dan moet je wegen gaan afzetten en dergelijke en dat had zoveel voeten in de aarde dat het op deze termijn niet meer ging lukken. Dan kun je beter uit de voeten op de Rijkswerf. Maar goed, dan heeft het niets meer met Huisduinen te maken natuurlijk.''

Blij

,,De keuze was vervolgens voor ons: afblazen of verplaatsen'', zegt Albers. ,,Omdat M.A.D. Entertainment gelooft in een Zomercarnaval voor Den Helder hebben wij toen Studio 62, Willemsoord BV en de gemeente Den Helder benaderd en hun medewerking gevraagd. Mede dankzij hun inspanningen gaat het Zomercarnaval toch door.''Met de nieuwe locatie is Albers erg blij, zo laat hij weten.

,,Op Willemsoord is simpelweg meer mogelijk. We kunnen nu een echt buitenfestival neerzetten met alles erop en eraan. Denk bijvoorbeeld eens aan dat gigantische buitenpodium wat daar staat. Ook de marktkraampjes kunnen naar buiten. Verder gaan we in oppervlakte erop vooruit, waardoor we 600 bezoekers kunnen ontvangen in plaats van 450. Wel moeten we het muziekprogramma iets inkorten, want we mogen tot 23 uur muziek maken op een buitenlocatie. We beginnen overigens ook eerder, om 15.00 uur met een gratis optocht voor jong en oud over Willemsoord.''

Live

Het Zomercarnaval wordt dus een buitenfestival met The Battle of the drums, live bands, dj’s en een foodcorner met Antilliaans en Surinaams eten. ,,We starten om 15.00 uur met een optocht van brassbands. Ruim 70 brassspelers lopen in optocht over het terrein van Willemsoord. Het leuke hiervan is dat de optocht gratis is en dus voor iedereen toegankelijk. Na de optocht start om 16 uur het Zomercarnaval met salsa en kizomba muziek van DJ Maik.

Voor het festivalterrein heb je een toegangskaart nodig én moet je ook 18 jaar of ouder zijn. Daarna volgt 'The Battle of the Drums' op het festivalterrein. Tijdens de battle strijden Legendairs (Den Haag), Caribbean Energy Brass (Dordrecht), Selective Rhythm (Rotterdam) én Faja Creations (Amsterdam)om de titel van beste brasband. Aansluitend draaien DJ Strong en Hotskilzz. Later op de avond zijn er live optredens van de bands IIFresh, Dja Fya en Trafassi. De exacte tijden van de optredens zijn binnenkort te vinden op www.facebook.com/zomercarnavalhuisduinen.

Er zijn nog ongeveer 200 kaarten beschikbaar. Kaarten voor Zomercarnaval kosten €12 in de voorverkoop en zijn te krijgen bij DA Drogist van der Oord, VakantieXpert Arno, Bruna Bonte, Bruna Julianadorp en op www.easyticket.nl . Aan de deur kost een kaartje €15.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.