Creatief met steen

© HSPublicity

Het allereerste gebruiksmateriaal van de mens, steen, was de inspiratiebron voor de nieuwe lijn van Le Creuset. De Franse pannenfabrikant heeft niet alleen de kleur van de nieuwe pannen aangepast, maar ook het materiaal van de buitenlaag.

Het oude vertrouwde hoogwaardige gietijzer is weliswaar nog steeds voorzien van een dubbel geëmailleerde laag, de buitenkant is echter niet glimmend glad, maar robuust en ruw. Deze nieuwe telg past in de serie ‘matière’, waarin de kleuren van natuurlijke basismaterialen zijn vertegenwoordigd: zoals aardebruin, ebbenzwart en kiezelgrijs.

Het zijn vooral de basisproducten die voor de nieuwe ruwe steenkleur in aanmerking komen, zoals de ronde en ovale braad-/stoofpannen, de grillplaat en de skillet-grillpan. Tegenwoordig worden alle braad- en stoofpannen voorzien van een metalen knop op de deksel (in plaats van kunststof), waardoor de stoofpannen geschikt zijn voor gerechten in de oven boven de 200 graden. Het gietijzer van Le Creuset is voor elke warmtebron geschikt. Door de dubbel geëmailleerde laag worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen vanbinnen extra glad en makkelijk te reinigen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.