Dertig (?) jaar garantie Eastpak

Ed Brouwer

Principes zijn soms belangrijker dan het geld dat gemoeid is met problemen die lezers voorleggen. Dat geldt ook voor Ria Kossen en de afgebroken musketonhaak van de Eastpak schooltas van haar dochter.

Reparatie van de tas kost twaalf euro, maar het zou volgens haar niets mogen kosten. Op de in 2009 gekochte tas zat immers dertig jaar garantie.

Een andere musketonhaak was al eerder stuk gegaan en toen wel kosteloos vervangen. Maar nadien heeft Eastpak de garantievoorwaarden aangepast. En nu moet ze opeens voor zo’n zelfde reparatie betalen. Dat deugt toch niet?

Eastpak vindt dat het wel deugt. Vorig jaar is de garantie van dertig jaar op nieuwe aankopen opgedeeld in twee jaar onbeperkte en 28 jaar beperkte garantie.

Maar musketonhaken die stuk gaan vallen niet en vielen niet onder garantie, stelt Eastpak. Als die het na jaren begeven, is dat geen productfout maar het gevolg van slijtage, nalatigheid of onverantwoord gebruik, bijvoorbeeld doordat de haak tussen een dichtslaand portier blijft zitten. Dat de vorige haak kosteloos is vervangen, was mazzel. Daar moet mevrouw Kossen het mee doen. Zou je na tien, twintig of dertig jaar nog wel iets bij Eastpak kunnen claimen dat niet wordt afgewezen vanwege slijtage?

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.