Kleine Sluis heeft windje mee

Pieter van Wijngaarden
Anna Paulowna

Kleine Sluis heeft zijn koppositie verstevigd. Naast een overwinning (3-2) op DWOW was er de nederlaag van De Blokkers. De thuisclub moet hierbij de bezoekers bedanken, omdat zij in de eerste helft vergaten de wedstrijd te beslissen. ,,Wij moeten bij rust minimaal met 5-1 voorstaan”, erkende DWOW-trainer Erik van Geemen.

DWOW kende een vliegende start. In de zevende minuut ontsnapte Yoren Kluvers aan de buitenspelval, en rondde beheerst af. De bezoekers kregen nog binnen het kwartier een uitgelezen kans op een tweede doelpunt. Ditmaal dook Lars de Vries achter de defensie op. Enigszins ongelukkig bracht doelman Van Saase hem ten val. De vervanger van de nog enkele weken uitgeschakelde Teun Groot herstelde direct zijn fout door de strafschop van Remy Kluvers te stoppen.

DWOW was niet van slag, en bleef kansen creëren. Tot tweemaal toe mocht Thijs Boersma aanleggen, maar zijn schoten misten de juiste richting. Kleine Sluis was éénmaal dichtbij de gelijkmaker toen Melvin Damsma een knal van ruim twintig meter op de lat zag eindigen.

De koploper moest wederom alle registers opentrekken, want net binnen het half uur verdubbelde DWOW de voorsprong. Zij mochten nogmaals aanleggen vanaf elf meter. Lars de Vries schoot wel binnen: 0-2. In de laatste minuut voor rust kwam Kleine Sluis dichterbij. Een uitstekende actie van Gregor Rezelman zette Jeroen Woutering vrij voor de keeper. Hij stiftte de bal beheerst in de korte hoek.

Tactiek

Na de rust kreeg Kleine Sluis vat op de lopende middenvelders van DWOW. ,,Ik had onze tactiek omgezet. Door te kiezen voor mandekking haalden wij de angel uit het spel van onze tegenstander. De tweede helft gaven wij bijna niets meer weg”, verklaarde Remy Zoer.

De gelijkmaker kwam, via de derde strafschop van de middag, vroeg op naam van Gregor Rezelman.

De koploper ging verwoed op jacht naar de volle winst. Trainer Zoer: ,,Het begint het verhaal van het seizen te worden dat we steeds in de achtervolging moeten. Maar wederom moet ik mijn mannen een groot compliment geven voor het karakter dat zij toonden.”

Het overwicht op het veld werd niet omgezet in vele kansen, dus toen slechts enkele minuten voor het einde het derde doelpunt viel was de vreugde groot in Anna Paulowna. Scheidsrechter Kortekaas negeerde het vlagsignaal van zijn assistent, en keurde het doelpunt van Gregor Rezelman goed.

,,Ongelooflijk dat we voor de tweede week op rij benadeeld worden door de arbitrage”, verzuchtte Van Geemen, die tien minuten voor tijd met rood was weggestuurd na opmerkingen op de leiding. ,,Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Wij kunnen het conditioneel niet opbrengen om een hele wedstrijd optimaal te presteren. We hebben een prima ploeg, maar door de gebrekkige trainingsopkomst komen wij niet verder. En dat is zeer teleurstellend!”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.