LSVV kopieert het Avondje Voorwaarts

Danny Konijn kopt al na enkele minuten raak en zet LSVV zodoende op een 1-0 voorsprong.© Foto Martin de Haan

Teun Vermey
Tweede klasse A

Het tweede ’Avondje Voorwaarts’ had een hoog déjà vu-gehalte. Veertien dagen geleden versloeg LSVV op de zaterdagavond Kolping Boys met 3-2, waardoor het winnen van de derde periode voor Kolping uit zicht is geraakt. Nu kreeg Alkmaarsche Boys op sportpark Voorwaarts met dezelfde cijfers klop. En dat betekent einde verhaal qua periodetitel voor de Alkmaarders.

Er waren nog meer overeenkomsten. Ook zaterdag deed LSVV-aanvoerder Rob ter Burg niet mee. Ditmaal vanwege droevige familieomstandigheden waarvoor een indrukwekkende minuut stilte in acht werd genomen. En na een stief kwartiertje stond de thuisploeg met 2-0 voor, net als twee weken terug. Die voorsprong werd mede mogelijk gemaakt door een blunderende Dennis Pluijmers. De doelman van Alkmaarsche Boys is een sterkhouder, pakt regelmatig punten voor zijn ploeg, maar beleefde nu een slecht begin. In de tweede minuut greep de Alkmaarse doelverdediger mis bij een indraaiende corner van Boy Kansen, waardoor Danny Konijn eenvoudig kon inkoppen (1-0).

De tweede goal van de Langedijkers is een grote kanshebber voor de rubriek de blunder van het jaar. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht door Toine Merk. De bal belandde wederom op het hoofd van Konijn, maar de kopbal was niet meer dan een eenvoudige vangbal. Pluijmers schatte de bal volledig verkeerd in, sprong voor de vorm wel even mee en zag tot zijn ontzetting dat de bal niet naast ging, maar in het net plofte (2-0).

„Dankzij twee cadeautjes sta je 2-0 achter”, aldus de balende coach Mats Blokdijk. „We kunnen goed positiespel spelen. Dat is ook nodig tegen de stugge verdediging van LSVV, maar we leden teveel balverlies. Alkmaarsche Boys was bepaald niet scherp. LSVV was feller.”

Vooral bij standaardsituaties was er een schrijnend gebrek aan scherpte bij Alkmaarse defensie. De derde Langedijkse goal was daarvan een treffend voorbeeld. Op een korte corner van Kansen naar Merk werd te laat gereageerd. De aanvaller legde de bal opzij naar Danny Havermans, die alle tijd kreeg om uit te halen (3-1).

Bloedstollende slotfase

Een benutte penalty van Robert Schutz (3-2) zorgde nog voor een bloedstollende slotfase. Havermans bracht redding op de lijn in de allerlaatste seconden van de blessuretijd na een geplaatste kopbal van voorstopper Marcel de Wit.

„Ik ben weer drie jaar ouder geworden”, verzuchtte LSVV-trainer Sem Wokke na afloop. „Ik had een aanvallend en getergd Alkmaarsche Boys verwacht, maar ik vond ze mat voetballen. Ook na rust hebben ze ons niet bij de strot gegrepen. Alleen in de hectische slotfase. Toen misten wij koelbloedigheid voorin. We staat nu zeven punten voor op Alkmaarsche Boys en hebben de vierde plaats in handen.”

LSVV - Alkmaarsche Boys 3-2 (2-1). 2. Danny Konijn 1-0, 15. Danny Konijn 2-0, 44. Stefan van Wort 2-1, 56. Danny Havermans 3-1, 87. Robert Schutz 3-2 (strafschop).

Scheidsrechter: R.A. Schippers (Heerhugowaard). Toeschouwers: 250LSVV: Stet, Den Iseger, R. Molenaar, Emmerik, M. Molenaar, Paauw, Kansen, Havermans, Merk (78. Soemers), Brinkkemper (73. GJ Molenaar), Konijn (90. Van der Leeden).

Alkmaarsche Boys: Pluijmers, Duivenman (70. Van den Berg), De Wit, Piek, Koeleman, Schutz, Hartog (62. Kooge), Van Wort, Ezhar (46. Brandsma), Hofkamp, Mullen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen