Rechtbank Alkmaar: drie maanden cel voor doodschoppen hond

Rechtbank Alkmaar: drie maanden cel voor doodschoppen hond. Foto HDC Media/Hans van Weel© Foto: Holland Media Combinatie/Hans van Weel

Ron Amesz
alkmaar

Een 21-jarige man moet van de rechtbank in Alkmaar 3 maanden zitten omdat hij in januari dit jaar in Heiloo het hondje van een vriendin doodschopte. Hij kreeg donderdag 9 maanden cel, waarvan twee derde deel voorwaardelijk.

De man is drugsverslaafde en zit in een Franse ontwenningskliniek. Hij zei eerder tegen de politie dat hij het dier „een rotschop” had gegeven nadat hij was gebeten. Het hondje liep gebroken ribben, een geperforeerde long en bloeduitstortingen in zijn kop op, waardoor het overleed. Een dierenarts ontdekte de mishandeling en deed aangifte.

Volgens de rechtbank, die een beroep op noodweer verwierp, is bewezen dat de man het dier met opzet een harde trap heeft gegeven. De man is volgens de rechtbank ook medeplichtig aan twee winkelovervallen. Beide keren was hij chauffeur voor zijn broer, die vorig jaar in 10 dagen tijd zes supermarkten in Noord-Holland afstroopte. De broer kreeg 3 jaar cel, waarvan één voorwaardelijk.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.