Extra maatregelen Schiphol blijven van kracht

ANP
SCHIPHOL

De extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol blijven de komende tijd van kracht. Dat is maandag besloten door de zogeheten driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en Koninklijke Marechaussee/politie) van Haarlemmermeer in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dat liet de gemeente maandagavond weten. Wat 'de komende tijd' inhoudt is niet bekendgemaakt.

Vrijdag kwam ,,een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven'' binnen. Wat het signaal inhoudt, is niet gezegd. Volgens de NOS zou er rekening gehouden worden met een scenario waarbij, zoals in Istanbul, een klein kaliber vuurwapen wordt gebruikt, zoals een pistool. Een woordvoerder van de NCTV herhaalde maandagavond dat hij over het signaal en over de aard ervan niets kan zeggen.

De extra maatregelen op en rond Schiphol zijn vanaf zaterdag van kracht. Ze gelden al vanaf het begin 'tot nader order' en worden dus nog niet opgeheven. De extra controles leidden tot files op de toegangswegen naar Schiphol.

Risico's

,,Het uitgangspunt van de driehoek blijft dat mogelijke risico’s voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze worden beheerst en de activiteiten op Schiphol zoveel mogelijk kunnen doorgaan. De driehoek is van oordeel dat dat met de extra maatregelen het geval is'', zegt de gemeente.

Net als de afgelopen dagen blijven de luchthaven en het omliggende gebied toegankelijk en gaan alle activiteiten door, stelt de gemeente. Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles door de Koninklijke Marechaussee rond de luchthaven.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.