Alkmaars gezin krijgt tóch verblijfsvergunning

Staatssecretaris Fred Teeven.© ANP

Gerard van Engelen
Alkmaar

Een Alkmaars gezin met drie kinderen uit Azerbeidjan dat kinderpardon had aangevraagd, krijgt een verblijfsvergunning voor vijf jaar.

Het gezin, dat anoniem wil blijven, kreeg in 2008 geen kinderpardon toegewezen, omdat de aanvraag te laat was ingediend. Door het gebruik maken van zijn ‘discretionaire bevoegdheid’ ziet staatssecretaris Teeven het te laat ingediende verzoek voor het kinderpardon door de vingers. De familie was slechts een aantal dagen te laat met de aanvraag. Daarnaast is het gezin steeds onder toezicht van de gemeente geweest op het moment dat ze uit beeld bij de Rijksoverheid waren.

Burgemeester Piet Bruinooge stuurde eind 2013 een brief aan staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie, om hem te vragen nog eens te kijken naar de aanvraag van de familie. Die interventie hielp. Bruinooge: ,,In de eerste plaats is het heel goed nieuws voor deze familie. Zij, de ouders en hun drie kinderen, kunnen nu in elk geval ook de komende vijf jaar doorgaan met het leven dat ze hier al sinds jaren hebben opgebouwd.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.