Kleuren, kenners en kinderen in Lentetuin

Breezand

Bram van den Berg vond het maar wat spannend in de Lentetuin. De heks dreigde maar zo uit haar huisje te komen, waar Hans en Grietje van snoepten. Zus Emma vond juist de bloemen veel mooier dan de sprookjes en wist, vlot vertellend, een viertal favorieten aan te prijzen. Ze kan over een jaar of tien zo mee met de bloemenmeisjes op de Lentetuin.

Oma’s hadden het er maar druk mee. De uitgebeelde sprookjes bleken niet meer zo bekend bij het grut. Een oma verzuchtte dat zij haar sprookjesboek maar weer tevoorschijn moest toveren. Is toch anders dan dat spul van Japanse makelij voor de televisie.

Kenners vormden soms, de gepresenteerde bloemen besprekend, een onbedoelde, blokkade voor de vele andere nieuwsgierigen die alleen maar voor het moois en de fantasievolle presentatie waren gekomen. En het waren bijzonder veel bezoekers zondagmorgen. Waarderende kreten klonken overal in de hal. De opgewekte stemming had blijkbaar ook zijn weerslag op de beurs. Het leek wel de Kalverstraat tussen al de neringdoenden. Menigeen liet zich verleiden om iets aan te schaffen. En de man alleen die huis raakte met een antisnurk-kussen? Die is vooral benieuwd naar commentaar van zijn echtgenote vandaag.

Onder leiding van Ivan Louder en Peter Meijer wordt vanavond om acht uur een publieksquiz á la ’Ik hou van Holland’ in het restaurant op de Lentetuin gespeeld.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons