Van kunstveiling tot modeshow, voor het goede doel

Tanja Koopen
Enkhuizen

Vijftien fraaie kunstwerken gaan zaterdag 13 september bij kinderdagverblijf Berend Botje in Enkhuizen onder de hamer. Bovendien wordt een modeshow vol kunst gelopen.

Ook is er een kunstroute dwars door het kindercentrum, waarbij allerlei kunst in alle groepen wordt getoond. En dan wordt ook nog haar gedoneerd. Allemaal voor het goede doel.

Het tienjarig bestaan van Berend Botje hebben de leidsters aangepakt om hun jeugdige bezoekers al maanden schone kunsten bij te brengen. Al die kunstuitingen worden zaterdag aan het publiek getoond.

De opbrengst gaat naar Kika, net als de 560 euro, die al door Berend Botje op voorhand is opgehaald met onder meer de verkoop van koekjes.

Kunstwerkjes

Denk niet dat gewone kindertekeningen onder de veilinghamer gaan. Pedagogisch Medewerkster Lilian Ligthart: ,,Het zijn echt heel mooie schilderijen waar hard aan gewerkt is. Daarnaast verkopen we losse kunstwerkjes aan de vaders en moeders.’’ Bijzonder noemt ze de modeshow om 15 uur, waar zowel de kinderen als juffen in heuse kunstkleding in meelopen.

Maar ook is deze dag een kapster van Coco Coiffures belangeloos aanwezig om wie dat wil van zijn lange haren te verlossen. De paardenstaarten gaan naar de Stichting Haarwensen, het geld naar Kika en daar is vrijwilliger Hanny Groeneveld van Kika heel blij mee. Zij is de hele dag aanwezig als gast bij Berend Botje. Tevens zijn er allerlei activiteiten voor de jeugd en worden pannenkoeken gebakken.

Iedereen is zaterdag tussen 14 en 17 uur welkom bij Berend Botje aan de Seb.Centenweg in Enkhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen