'Verdachte van moord baas No Surrender Venlo'

Fokke Zaagsma
Venlo

De beruchte Lau G. is volgens De Telegraaf de baas van de nieuwe afdeling van motorclub No Surrender in Venlo. Dat schrijft de krant vrijdag.

G. wordt ervan verdacht twee Marokkaanse mannen te hebben vermoord. Hij zou hun lichamen bovendien hebben laten verdwijnen, mogelijk in zoutzuur. G. werd in 2007 gearresteerd.

De Marokkanen waren het jaar ervoor spoorloos verdwenen na een inbraak in een hennepkwekerij in Venray. Ze hadden kennissen van hun inbraakplannen op de hoogte gesteld. Toen ze niet terugkwamen gingen een broer en een vriend op onderzoek uit. Ze vonden een grote plas bloed, maar het inbrekersduo bleek verdwenen.

Hun lichamen zijn nooit gevonden. De politie gaat ervan uit dat de destijds 19 en 23-jarige mannen zijn vermoord.

G. wordt gezien als hoofdverdachte. De zaak is nog altijd gaande. Met de komst van No Surrender en G. aan het hoofd van de Venlose organisatie komen de spanningen tussen motorclubs in Limburg verder op scherp te staan.

De afgelopen weken waren er verschillende incidenten in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen waarbij de aartsrivalen Bandidos en de Hells Angels betrokken waren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.