Fair Trade sneuvelt in bezuinigingsgolf

Foto: JJFOTO

Foto: JJFOTO

HOOGKARSPEL

Drechterland gaat verder met de bezuinigingen. De politiek heeft onderweg naar die operatie het idee om een Fair Trade-gemeente te worden, maandagavond alvast laten varen. Alleen de VVD wil nog vele stappen verder gaan.

De vooruitzichten zijn somber: de gemeente moet minstens anderhalf miljoen euro besparen. Maandagavond werd in de gemeenteraad duidelijk dat de coalitie en de oppositie totaal verschillende spoorboekjes hanteren.

Volgens Wilco Bregman (VVD) legt de gemeente de problemen nu vooral neer bij de subsidies en bij de inwoners, omdat de lasten worden verhoogd. Hij repte schamper over ’college Nooitgenoeg’, waarop een groot deel van de raad met kritiek over de VVD buitelde.). Geeske Ruitenberg (PvdA): ,,De VVD zoekt het net zo makkelijk bij anderen en wil dat het college alles hapklaar maakt. De fractie komt zelf met niets.’’

De coalitie zag gisteravond overigens een eigen plan sneuvelen. Wethouder Sjon Wagenaar wilde 25 mille om met een werkgroep de Fair Trade - eerlijke wereldhandel - in Drechterland te promoten. Een meerderheid wees het voorstel af. Er wordt al genoeg gedaan voor bijvoorbeeld ontwikkeling samenwerking.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen