Volop orders in West-Friese jachtbouw

MEDEMBLIK

Geluiden dat de economische crisis zijn weerslag heeft gehad in de jachtbouw, worden in West-Friesland tegengesproken. De Medemblikker jachtbouwer Contest heeft een vol orderboek en ook de Enkhuizer scheepswerf van De Gier Maritiem is volop in bedrijf. ,,We hebben nog nooit zoveel boten binnen gehad’’, aldus Henk de Gier.

Scheepswerf De Gier profiteert van de winter. ,,Vorig jaar lieten veel mensen hun boten in het water liggen, om financiële reden of omdat we al heel lang geen strenge winter meer hadden gehad. Dit jaar hebben ze eieren voor hun geld gekozen en heb ik continue ruim twintig aan het werk’’, vertelt De Gier.Contest zegt dankzij een vol orderboek weinig te hebben gemerkt van de crisis. Op de Medemblikker werf wordt momenteel gewerkt aan een nieuw jacht: de Contest 72 CS. Dat betreft een zeiljacht van drie miljoen euro.

Collega Acico Yachts in Enkhuizen – voorheen Dutch Yacht Building – heeft ook geen klagen. ,,We hadden al veel werk en dat is sinds de overname door Acico verder toegenomen.''

Lees meer in Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant van zaterdag 22 januari

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen