Geen verwijten bij ontslagen metselbedrijf

Redacteur West-Friesland
HOOGKARSPEL

Het is een wrange vraag, eentje die hard aankomt bij de metselaars van bouwbedrijf Visser en Mol: ’De laatste gewerkte dag’. In te vullen op de formulieren van uitkeringsinstantie UWV.

Een dag nadat het faillissement over dit onderdeel van het bedrijf is uitgesproken - de rest werkt door - is dat de harde realiteit in de bedrijfshal. De andere kant van het verhaal is er eentje van saamhorigheid. Waar de directeur flesjes cola uitdeelt en de werknemers gelaten accepteren dat het bouwbedrijf echt alles heeft geprobeerd. Eerst neemt directeur Piet Mol het woord. Kort en bondig wordt uitgelegd waarom het niet meer gaat. En de curator vertelt wat het betekent, een faillissement.

Er zijn geen verwijten te horen aan het adres van de directie, eerder het tegendeel. ,,Ik ben bang dat het eerder de bank is geweest die de stekker eruit heeft getrokken’’, vertelt Joop Stam (52) uit Grootebroek. Hij werkt al 7 jaar bij dit bedrijf. Stef Kunst (50) uit Hoogkarspel maakt het voor de derde keer, een gedwongen ontslag. ,,Nu is het afwachten’’, zegt hij nuchter.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen