Geen bijdrage aan groter OFC

© Foto: DNP

Dominic Schijvend.schijven@hollandmediacombinatie.nl
Oostzaan

De gemeente Oostzaan zet niet in op ingrijpende veranderingen bij voetbalclub OFC. Ze draagt voorlopig niet financieel of anderszins bij aan een uitbreiding of de totstandkoming van een groot complex of betaalde voetbalorganisatie in Oostzaan. Dat is niet nodig voor de nabije toekomst, luidt haar conclusie.

„Het college heeft niet het voornemen om in te zetten op de realisatie van een betaalde voetbalorganisatie (BVO) in Oostzaan, dus ook niet om te voorzien in een mogelijke financiële bijdrage ter realisering van dat doel.” Aldus het college van burgemeester en wethouders in de ’officiële’ en lang verwachte schriftelijke antwoorden op de vragen van de gemeenteraad rondom de toekomst van de Oostzaanse voetbalclub.

FIOD

Er zijn veel vraagtekens rond OFC, sinds de promotie en de inval van de FIOD in mei, vanwege verdenkingen van belastingfraude in de top.

Ondanks promotie na promotie van de club is het volgens de gemeente nog veel te vroeg om te spreken van een grote investering. OFC heeft niet de ambitie om meteen door te stomen, schrijven burgemeester en wethouders.

De gemeente is hoe dan ook niet van plan om daar veel geld voor opzij te zetten. Ze subsidieert OFC met het oog op breedtesport, niet met oog op topsport. De huidige subsidie van 12.800 euro per jaar wordt niet herzien. Verder dekt OFC zelf de kosten met contributies, reclame, opbrengsten van de kantine, donateurs en sponsors.

Het college echoot de woorden van vicevoorzitter Coen de Vroome van OFC, die recent zei dat er weinig veranderingen nodig zijn voor de toekomst van de club. „We zien geen reden om als gemeente een fysieke sportvoorziening te faciliteren, die in een hogere divisie nodig is”, aldus het college.

Bezoekersaantal

Het bezoekersaantal zal niet enorm stijgen, is de overtuiging die De Vroome en het college delen. „Uitclubs komen met maximaal zestig bezoekers.” Daar komen 300 tot 400 supporters bij van OFC, bij een promotieduel gaat het om zo’n 700 mensen. Volgens de KNVB moet er capaciteit voor 2000 mensen zijn, dat heeft OFC, zegt het college.

Daarom verandert er ook niet veel qua parkeerplaatsen. „Twiskeweg heeft voldoende plaatsen. Wij verwachten hier geen knelpunten.”

De grootste rol voor de gemeente heeft te maken met veiligheid. Zij gaat een veiligheidscoördinator, een contactpersoon tussen gemeente, KNVB en OFC, opleiden en aanwijzen.

De meest ingrijpende verandering voor OFC is het verbeteren van de lichtinstallatie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.