Veiliger fietsen in De Schooten Den Helder door parkeerverbod

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Er komt een parkeerverbod in de Heer Willem van Egmondstraat in De Schooten om botsingen tussen auto’s en fietsers te voorkomen.

Het gaat om het laatste stuk voor de bocht, waar de straat overgaat in de Graaf Willem II-straat. Juist in deze bocht is de aansluiting op het drukke fietspad richting de Waddenzeestraat.Niet zelden worden hier fietsers en bromfietsers over het hoofd gezien doordat voor de bocht geparkeerde auto’s het zicht belemmeren. Dat meldde lezer Ludo Corstjens toen de Helderse Courant en Veilig Verkeer Nederland voorjaar 2011 opriep om gevaarlijke plekken te melden. Op afstand zien automobilisten die vanuit de richting Schootenweg komen al helemaal niet wat er aankomt over het fietspad: daar staat een flatgebouw voor.

De oproep kwam op het bordje van verkeerswethouder Suzanne den Dulk, die zelf ook tot de conclusie kwam dat dit punt gemakkelijk veiliger kan. ,,Als dat kan met een eenvoudige oplossing als deze, moet je dat altijd doen.’’Het parkeerverbod wordt aangegeven door middel van een gele streep op de trottoirband. Corstjens is tevreden. ,,Fantastisch! Heel goed dat hier een oplossing getroffen wordt, vóór het te laat is.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.