Winkel is nog geen kampioen

Redactie Schagen
Schagen

Op de voorlaatste speeldag in 4A heeft Winkel al even aan het kampioenschap mogen ruiken. De 1-0 zege op DWOW volstond uiteindelijk toch niet omdat de grootste concurrent Hollandia T in  de slotfase bij Duinrand S alsnog gelijk maakte, 1-1.

De voetbalcompetitie in de regionaal getinte afdeling wordt nu zondag 11 mei bovenin beslist. Als Winkel met drie punten voorsprong aan de wedstrijd in Oudkarspel tegen DTS begint. Een punt volstaat voor de koploper. Hollandia T is thuis tegen Con Zelo afhankelijk van dat resultaat. Zelf winnen op sportpark De Kuil is dan wel een eerste vereiste voor de nummer twee. Als Winkel verliest en Hollandia T wint komt er op neutraal terrein een beslissingswedstrijd om het kampioenschap.

SRC is afgehaakt in de titelrace na de moeizame en onverdiende 3-3 tegen VZV, dat recht had op meer. ,,Op basis van dezse wedstrijd horen wij niet eens thuis in de nacompetitie'', foeterde de ontluisterde coach André Rijnders van de thuisclub. Die nooit de intentie liet zien nog voor een hoofdprijs te voetballen.

SRC, dat nog drie punten voorsprong heeft op de nummer vier Hugo Boys die met 3-0 won bij Con Zelo, plaatst zich zeker voor de nacompetitie.

Onderin deze klasse zijn de beslissingen al wel gevallen. Duinrand S is ondanks de 1-1 tegen Hollandia T gedegradeerd naar de vijfde klasse. WMC, dat met 2-5 van ZDH verloor, moet dat lot via de nacompetitie zien te ontlopen. Geel Zwart (3-1 tegen DTS) en Dirkshorn (2-2 tegen Schagen) spelen ook volgend jaar in de vierde klasse A. Net als DWOW, ondanks de nederlaag tegen Winkel.

In de tweede klasse is ook ZAP verzekerd van lijfsbehoud. De Polderse ploeg won door treffers van Ruud vd Meer en Kai Beelen met 2-0 bij LSVV.

Een afdeling lager is het doek voor Kleine Sluis nog niet gevallen. Na de 1-5 nederlaag tegen Spirit,  waarmee de bezoekers kampioen werden, staat de Polderse ploeg drie punten achter op de nacompetitieplekken waar nu KGB en Koedijk staan. Als Kleine Sluis zondag 11 mei wint bij Always Forward en KGB dan wel Koedijk verliest volgt er ook hier een beslissingsduel om directe degradatie naar de vierde klasse.

VIOS is in deze derde klasse wel in veilige haven beland. De Warmenhuizers wonnen thuis met 3-0 van Koedijk en ontlopen daarmee hoe dan ook de nacompetitie.

In de vijfde klasse is Wieringerwaard gedegradeerd. De laatste wedstrijd ging thuis tegen ALC met 1-4 verloren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.