Heel Purmerend Bakt levert bakfiets op

Senna, Tim en Kyara maken met juf Kirsten van de Marimbaschool een glutenvrije taart met als thema ’tuin’.© Foto Wim Egas

Sandra van der Meulen
Purmerend

De eerste editie van Heel Purmerend Bakt is zondag succesvol verlopen in het grandcafé van Heel Europa. Niet alleen trok het evenement veel publiek en deelnemers, ook de opbrengst was hoog. Het doel, een elektrische bakfiets voor de Prinsenstichting, is gehaald.

In de eerste wedstrijd gaan acht cliënten van de Prinsenstichting met elkaar de strijd aan. Wie versiert de taart het mooist? De jury wijst Ezekiel als winnaar aan. Daarna is het de beurt aan vier scholen. Het voorwerk is thuis al gedaan; in Heel Europa krijgen de kinderen een uur de tijd om de taart af te maken. Groep 7b van De Marimba doet dit volgens de jury het beste. De leerlingen hebben een indrukwekkende taart van vier lagen gemaakt.

Aan de laatste wedstrijd doen zeven deelnemers mee. Zij gaan bepalen wie de mooiste taart van Purmerend maakt. Ook zij hebben het voorwerk thuis al gedaan en krijgen één uur de tijd. De ene taart is nog mooier dan de ander. Hier ziet het publiek echt taartenliefhebbers geconcentreerd aan het werk. De jury heeft een lastige taak om te bepalen wie de winnaar wordt. De gouden garde gaat uiteindelijk naar de taart van Sandy Chung. Haar taart zal bij Mastenbroek verkocht gaan worden.

Tussen de wedstrijden door is er een loterij en worden cupcakes voor het goede doel verkocht. De hele dag door zijn er proeverijen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.