Europees Hof onderzoekt Distriport

Het gebied waar Distriport zou moeten verrijzen. Archieffoto HDC Media

Het gebied waar Distriport zou moeten verrijzen. Archieffoto HDC Media

Berkhout

De actiegroep Berkhout is Boos heeft een officiële klacht ingediend bij het Europees Hof van Justitie over het verlenen van onrechtmatige staatssteun door de provincie Noord-Holland aan projectontwikkelaars van bedrijventerrein Distriport.

Annet Wood van de stichting bepleit in de klacht dat De Peyler Projectontwikkeling uit Scharwoude, Zeeman Vastgoed uit Hoorn en het ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord hebben geprofiteerd van een nog onbekend bedrag.

Berkhout is Boos had al jaren het vermoeden dat er in de hele constructie sprake was van oneigenlijke staatssteun en toen waren nog niet eens alle afspraken bekend. Door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) kwamen niet-bekendgemaakte afspraken naar voren waarin nog meer overheidssteun werd toegezegd. ,,We hebben daarmee bewijzen in handen dat het wel degelijk fout zat. Gedeputeerde Jaap Bond liet tijdens de laatste Statenvergadering al vallen dat het project tegen staatssteun aanzat", aldus Wood gisteren. Bond houdt vol dat hij van verdere afspraken nooit iets heeft geweten.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.