Onthutsend: dronken naar frisfeest in Bobs

Redacteur Kennemerland
uitgeest

Tachtig jongeren die aan de deur werden geweigerd omdat ze te veel alcohol op hadden. Een 15-jarige Amsterdammer die zo dronken was, dat de ambulance moest worden opgeroepen.

Een controle van de politie Kennemerland aan de deur van Bobs in Uitgeest waar een alcoholvrij feest voor de jeugd tot en met 15 jaar werd gehouden leverde vrijdag onthutsende resultaten op. , Drank is een heel groot probleem onder jongeren. Dat mag duidelijk zijn’’, zegt politiewoordvoerder José van Dijk.De controle vond plaats in het kader van het project ’Wakkere Ouders’. Daarin werken politie Kennemerland, de gemeenten Heemskerk en Uitgeest, Halt Kennemerland en Berijder Verslavingszorg samen.

Alle jonge bezoekers van een frisfeest van organisator Big Dik moesten aan de deur een blaastest afleggen. Behalve dat tientallen jongeren de toegang werd geweigerd, kregen er zestien een bekeuring omdat ze op de openbare weg alcoholhoudende drank aan het nuttigen waren of zulke drank bij zich hadden. Twee kinderen kregen een proces-verbaal omdat ze softdrugs gebruikten of bij zich hadden. Zestien jongeren kregen een proces-verbaal omdat ze al eerder vanwege alcoholmisbruik waren doorverwezen naar het bureau Halt voor een taakstraf en toch weer werden betrapt.

Lees meer in Dagblad Kennemerland van dinsdag

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.