Van tekenen tot tin gieten

Leander Mascini
Purmerend

In Purmerend zijn zaterdag 12 september diverse activiteiten in het teken van het monumentendagthema 'Kunst & Ambacht'.

In het Purmerends Museum op de Kaasmarkt zijn van 13 tot 16 uur demonstraties boekbinden, glas graveren, plateelschilderen, kalligraferen en koekjes maken. Bezoekers mogen ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld een boekje maken.

Vanuit het museum zijn er diverse wandelroutes, onder meer een kunst- en ambachtenroute en een wandeling langs kunstwerken.

Op de boekenmarkt staan ook enkele kramen met ambachten en kunst. De Nicolaaskerk is deze dag ook open, om 14 uur begint er een orgelconcert.

Er is zaterdag ook gelegenheid voor rondvaarten met historische bedrijfsvaartuigen die aan de Kanaalkade liggen aangemeerd.

De Archeologische Werkgroep aan de Neckerstraat en Vereniging Historisch Purmerend aan de Kanaaldijk houden open huis. Op de begraafplaatsen aan Nieuwstraat en de Overweersepolderdijk worden rondleidingen gegeven.

Teekenschool In Museum Waterland, Kaasmarkt 16, was van 1884 tot 1905 de Purmerendse Teekenschool gevestigd. Kunstenaar en docent Henk Fakkeldij geeft er zaterdagmiddag les. Bezoekers kunnen tussen 13 en 16 uur aanschuiven bij een ouderwetse tekenles.

Tin gieten Tingieterij Holland, aan Van IJsendijkstraat 381, is zaterdag en zondag open. Bezoekers kunnen tussen 9 en 17 uur dit ambacht komen bekijken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.