Twee keer zoveel bootjes te water op tweede Dobberdag in Nieuwe Niedorp

DJ Stephan (linksonder) laat zijn sets over het goedgevulde water schallen.© Foto Suzan Vermeulen

Suzan Vermeulen
Nieuwe Niedorp

Het begon vorig jaar als een geintje, maar is nu al een heuse traditie. Rond 15.00 uur lagen er in het water achter de Tuinfluiter in Nieuwe Niedorp al twee keer zoveel bootjes dan in 2015.

Initiatiefnemer Alex van Essen loopt met een tevreden grijns tussen het publiek dat zich op zijn eigen terras heeft verzameld. Aan de overzijde glijden Nikki Ouwehand en Luuk Vlegaar onbevreesd het water in via de provisorische plastic glijbaan. ,,Dat was vorig jaar wel anders. Toen zaten de deelnemers met paraplu’s en dekentjes in hun bootjes. Ondanks de regen en de kou gingen ook toen mensen te water langs de kant, dus dit jaar maken we het de liefhebbers wat makkelijker met een speciale roetsjbaan.’’

Aangenaam

De temperaturen zijn zeer aangenaam en de zon laat zich veelvuldig zien. Vooral de jeugd blijft niet droog. Zwemmend en drijvend op grote zwembanden, surfplanken en luchtbedjes zoeken jongens en meisjes verkoeling in het water achter de Tuinfluiter, terwijl DJ Stephan zijn eerste set over het water laat schallen. De twaalfjarige Djem Mae Kool was er vorig jaar ook bij. ,,Toen voeren we in een zwembadje en was ik dik aangekleed. Ik had zelfs een jas aan.’’

Vanaf de kant glijdt vader David Bakker ondertussen met dochter Pip (5) onder grote belangstelling op een opblaasbare Fatboy naar beneden. Dat gaat niet helemaal goed en ze slaan om. En nadat Pip van de schrik en het koude water is bekomen, stapt ze snel over in het bootje waarin buurman Niek van Langen zijn twee zoontjes voorttrekt. Dat is net zo leuk en een stuk minder spannend. David zelf dobbert vrolijk verder op zijn Fatboy, maar slaat wel een aantal keer om, tot grote hilariteit van zoon Teun op zijn eigen drijvende zitzak. Opvallend is overigens de grote hoeveelheid kleine kinderen in de bootjes en aan de kant.

De sfeer is gemoedelijk en plankjes met kaas en andere lekkernijen worden vaartuig voor vaartuig doorgegeven. Jong en oud geniet en relaxt in de bootjes, die door de wind wel regelmatig uit elkaar gedreven worden. Maar dat boeit de aanwezigen helemaal niet. Gestreeld door de zon is Dobberdag een ultiem begin van de zomervakantie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.