'College paste kosten flats zelf aan'

'College paste kosten flats zelf aan'. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur West-Friesland
OPMEER

Het college van Opmeer heeft de gemeenteraad op het verkeerde been gezet om de komst van twee hoge seniorencomplexen in Spanbroek en Hoogwoud erdoor te drukken. Dat beweren de oppositiepartijen CDA en DSV/D66.

Volgens beide oppositiepartijen is uit eigen onderzoek gebleken dat de onrendabele top – geld dat Opmeer als eigenaar van het woningbedrijf moet bijleggen – bij het verlagen van de seniorenflats een stuk lager uitvalt dan het college de raad liet geloven.

De extra kosten zijn door het college ’richting de gemeenteraad’ aangepast, vermoedt de oppositie. ,,In Hoogwoud van 128.000 naar 703.000 euro en in Spanbroek van 34.000 naar 365.000 euro. Een zeer groot, onverklaard verschil van een miljoen’’, laten Robert Tesselaar (CDA) en Paul Menting (DSV/D66) in een gezamenlijke reactie weten.

Wethouder Hendrik Stoker van Opmeer wil nog niet te diep op de kwestie ingaan. ,,Het lijkt me verstandig dat wij eerst de vragen van de oppositiepartijen goed bestuderen. Na onze collegevergadering van dinsdag komen we met een verklaring.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen