Heiloo wil veiligheid handhaven

Hans Brandsma
Heiloo

De inwoners van Heiloo moeten hun leefomgeving en veiligheid in over drie jaar minstens zo goed ervaren als dit jaar. Dat is het streven van de politiek in Heiloo.

De grootste prioriteiten voor volgend jaar zijn: een kwalitatief goede leefomgeving (wegenonderhoud, groen, straatverlichting, speelplekken) en zorg voor jongeren: zorgen dat ze niet afglijden richting criminaliteit, en vermindering van jeugdoverlast. Daarnaast wil de gemeente extra aandacht besteden aan het terugdringen van het aantal inbraken en winkeldiefstallen.

Het staat allemaal in het Veiligheidsplan voor 2015 tot 2018. In een analyse is elke twee jaar gemeten hoe inwoners zich voelen. Al jarenlang vindt zo’n tachtig procent dat men prettig met elkaar om gaat in Heiloo. Wel vinden de inwoners dat er geen goede voorzieningen voor jongeren zijn.

Eigenlijk gaat het wat veiligheid betreft ’gewoon goed’, zo staat letterlijk in het plan. ,,Heiloo scoort goed ten opzichte van de andere gemeenten in de regio, en ook gezien over heel Nederland’’, aldus burgemeester Hans Romeijn, verantwoordelijk voor de veiligheid in de gemeente.

,,En de beleving is best hoog. Dat zie je ook aan de respons op onze enquête.’’ In 2011 deed 58 procent van de inwoners mee aan de enquête en dat was het hoogste percentage in noordelijk Noord-Holland. ,,Maar dat zie je ook bij verkiezingen. De opkomst is hier altijd erg hoog.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.