Mensen voor stenen

Janneke van Beusekom
alkmaar/den haag

In zijn woonplaats Den Haag is donderdag Paul Klink overleden. Hij was van 2002 tot 2006 lid van de PvdA-fractie in de Alkmaarse gemeenteraad. Klink werd 69 jaar.

Paul Klink was voor alles een man van het onderwijs, zegt Jaap Talsma, secretaris/penningmeester van de PvdA-afdeling en de man die in 2004 door Klink werd opgevolgd als fractievoorzitter.

,,Klink had een sterke sociale betrokkenheid en een groot gevoel van verantwoordelijkheid’’, aldus Talsma. Zijn werk in de gemeenteraad laat zich volgens Talsma samenvatten met het motto: ’Mensen voor stenen’.

In 2002 kwam Klink voor de PvdA in de gemeenteraad. In 2006 kondigde hij zijn vertrek aan. Hij ging terug naar Den Haag, de stad waar hij kort na de oorlog met zijn ouders broer en zusters vanuit Indonesië belandde.

Bij zijn afscheid noemde toenmalig burgemeester Van Rossen Paul Klink ’meer filosoof dan politicus’. ,,In roerige tijden was hij roerganger in zijn niet-gemakkelijke fractie. Hij was animator van de stadsgesprekken Veiligheid en heel erg gericht op het sociale.’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.