Popquiz

Jacco van Oostveen

Ik weet dat Janis Joplin twee weken na Jimi Hendrix overleed. Ook weet ik dat Rolling Stone Brian Jones verdronk in een zwembad, Mark Chapman de moordenaar is van John Lennon en Jim Morrison begraven ligt op Père Lachaise.

Maar of deze morbide wetenswaardigheden zondag voldoende zijn voor de eindoverwinning van team Dagblad Waterland, durf ik ten zeerste te betwijfelen.

Nee, we moeten heel wat meer weten, willen we een kans maken op de Dag van de Popquiz in P3. Twee jaar geleden won onze krant de quiz glansrijk, maar dat kon voor een groot deel op het conto van collega Hans geschreven worden. Onze sportverslaggever met een haast encyclopedische kennis van popmuziek.

Maar Hans is er dit keer wegens verplichtingen elders niet bij. Goed nieuws voor de concurrentie, slecht nieuws voor ons.

Nu moeten een punker, een rocker, een elektronicafreak, een liefhebster van singer-songwriters die stiekem van vunzige deuntjes houdt en een twintiger wiens popkennis voor iedereen een mysterie is het gaan doen. En nu maar hopen dat er niet te veel vragen over Jan Smit, Whitney Houston en UB40 gesteld gaat worden...

Als het niks wordt met de quiz, dan kunnen we ons altijd nog revancheren met de Live Karaoke Band. Mits ze iets van The Doors of The Stones spelen, maar dat zal toch wel?

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.