Groep 8 Kerspel schaatst voor chemokuur

Leerlingen van Groep 8 van 't Kerspel in Hoogkarspel voeren een sponsoractie voor de zieke vader van een klasgenootje. Foto Theo Groot

Redacteur West-Friesland
HOOGKARSPEL

Soms slagen ook de pre-pubers van groep 8 er in om volwassenen in hun omgeving een brok in de keel te geven. De jongens en meiden van Het Kerspel doen dat. Zij gaan actie voeren om de chemobehandeling van de vader van één van hen betaalbaar te maken.

Tim vertelde zijn klasgenoten dat de zaken thuis bepaald niet makkelijk gaan. Zijn vader is ernstig ziek en zoekt in een Duits ziekenhuis de laatste kans op een behandeling van kanker. Ziek zijn met zulke vooruitzichten is al erg genoeg. De ellende wordt nog groter, omdat de Duitse behandeling niet door de Nederlandse zorgverzekeraars wordt vergoed.

,,Er moest iets gebeuren’’, zeggen de vrienden Roy en Martijn in de klas van de Hoogkarspelse basisschool. ,,We dachten dat wij als klas ook wat konden doen’’, vertellen ze. ,,Wij kunnen gesponsord rondjes schaatsen op de ijsbaan. Op die manier kan je tenminste ook geld ophalen.’’

De actie van groep 8 haakt om praktische redenen aan bij een inzamelingsactie die de collega’s van Hans al eerder zijn begonnen: bankrekening 50.65.66.528 ten name van M. Pool in Bovenkarspel.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen