Balkon in Ontmoeting geschrapt

Mike Deutekomm.deutekom@hollandmediacombinatie.nl
Anna Paulowna

Er komt waarschijnlijk geen balkon boven de raadszaal in De Ontmoeting. De verbouwing van de raadszaal en het bestuurscentrum in het gemeentehuis van Hollands Kroon moeten goedkoper, zo heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten.

Het college van burgemeester en wethouders hadden graag gezien dat er een entresolverdieping (een tussenverdieping, red.) werd gerealiseerd boven de raadszaal, zodat er meer ruimte kwam voor publiek. Maar daar stemde de gemeenteraad na een amendement van de coalitiepartijen CDA, VVD, Lada en Senioren Hollands Kroon niet mee in.

De meerderheid van de raad is van mening dat de verbouwing en aanpassing van de raadszaal en het bestuurscentrum - de kantoren van burgemeester en wethouders en de directie - ’soberder en doelmatiger’ moet worden uitgevoerd.

Hoewel het college al vijftig mille op de verbouwkosten had bezuinigd, wilde de raad de benodigde tachtigduizend euro voor de extra verdieping in de raadzaal niet beschikbaar stellen. Het college krijgt een budget van 626.026 euro om zowel de raadszaal als het bestuurscentrum multifuctioneler te maken. Maar mocht er na onderhandelingen met aannemers toch geld overblijven, dan heeft de raad geen probleem met de aanleg van een balkon.

Met dat geld moet de raadszaal zo worden ingericht dat andere partijen er gebruik van kunnen maken voor vergaderingen en congressen. Het bestuurscentrum krijgt ook een flexibeler rol. In de kamer waar overdag de burgemeester aan het werk is, kunnen ’s avonds gemeenteraadsfracties vergaderen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.