OFC: Periodetitel zonder spanning

Frank Aafjes
Oostzaan

De spanning was al ver voor het eindsignaal verdwenen. Niet omdat OFC oppermachtig was tegen De Meern, maar omdat het nieuws doorsijpelde dat DHC - de enige overgebleven concurrent van de Oostzaners in de strijd om de titel van de tweede periode - tegen hekkensluiter Leonidas was blijven steken op een gelijkspel (1-1). Waarmee OFC zich ook bij een nederlaag verzekerd wist van plaatsing voor de nacompetitie.

Maar OFC had ook op eigen kracht de periodetitel veroverd. De ploeg won zondag met 2-1. Na de beats, het vuurwerk en de serpentines schoot OFC uit de startblokken, wat leidde tot een blessure van Pius Ikedia en twee mooie doelpunten. Eerst speelde Rachid el Yaghmouri zich vrij, om vervolgens de bal in de verre hoek te schieten. Een paar minuten later stelde Dave Hertog de voor Ikedia ingevallen Jessey Chu Kuiper in staat de 2-0 te scoren. Het Utrechtse De Meern, dat toch al niet over van zelfvertrouwen (de ploeg heeft sinds november niet meer gewonnen) kwam er de eerste helft niet aan te pas. OFC speelde met een gewijzigde opstelling in vergelijking met voorgaande duels. Meest opvallende naam in de opstelling van de Oostzaners was Darren Johnstone. De oud-speler van Hollandia is terug in Nederland na een kort profavontuur in Spanje. Hij speelde een solide wedstrijd in het hart van de OFC-defensie.

Mede door het gebrek aan spanning was de tweede helft minder boeiend. Een treffder van Dave Hertog werd afgekeurd. Vervolgens kwamen de bezoekers door een bekeken kopbal van aanvoerder Gokhan Yasser uit het niets terug tot 1-2. De thuisploeg werd slordiger, maar werd een handje geholpen door Erwin van der Klis die zijn tweede gele kaart pakte en de Utrechtse formatie reduceerde tot een tiental.

Na het laatste fluitsignaal zochten de OFC-spelers elkaar op en waren er bloemen en champagne voor de kampioenen van de tweede periode. Daarmee lijkt het resterende deel van de competitie voor OFC een lange voorbereiding te worden op de twee wedstrijden in de nacompetitie die bepalen of de ploeg promoveert. In de competitie lijkt de strijd om de titel namelijk al beslist. Koploper Westlandia staat namelijk een straatlengte voor op de overige ploegen.

OFC: Been, Zuiverloon, Brantjes, Johnstone, Wilffert, Molly, El Yaghmouri, De Jonge (84. Bensabouh), Hertog (68 Hardenberg), Zinhagel, Ikedia (10. Kuiper).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.