Nieuw onderkomen voor Stichting Babyspullen

Sophie Jurriaans
Heerhugowaard

Het is Stichting Babyspullen gelukt om een nieuwe locatie te vinden voor het landelijke sorteer- en distributiecentrum. De stichting verhuist van Alkmaar naar Heerhugowaard.

Het bestuur moest in korte tijd op zoek naar een geschikt nieuw onderkomen. In oktober werd duidelijk dat Stichting Babyspullen niet langer terecht kon in een bedrijfspand aan de Madame Curiestraat in Alkmaar, omdat daar een andere eigenaar in kwam. ,,De wens om een plekje voor onszelf te hebben was er al langer, maar dit noodgedwongen vertrek kwam veel eerder dan verwacht’’, zegt Mariëlle Bakema van de stichting.

Op de nieuwe locatie (aan het Nijverheidsplein) beschikt de stichting over meer vierkante meters werkruimte dan in Alkmaar. Babyspullen wil graag groeien. Vorig jaar werden bijna 1700 pakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben, de bedoeling is dat dat aantal in 2017 is gegroeid naar minstens 2500.

In het sorteer- en distributiecentrum stellen vrijwilligers van alle gedoneerde spullen pakketten samen van ongeveer 130 artikelen. ,,In zo’n pakket (deel 1) zit alles wat een baby het eerste half jaar nodig heeft. Dan moet je denken aan een dekentje, slabbetjes, luierpakjes, luiers, verzorgingsproducten, een jasje... noem maar op. Ook zijn er pakketten (deel 2) voor kinderen van een half tot ongeveer anderhalf jaar. Vorig jaar zijn 1672 pakketten uitgedeeld, dat zijn dus 1672 baby’s die een goede start krijgen.’’

Meer informatie (voor mensen die hulp willen bieden of juist nodig hebben) op de website www.stichtingbabyspullen.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.