Gratis trouwen in Den Helder aan banden

Gratis trouwen in Den Helder aan banden. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur Den Helder
DEN HELDERBijlweg

Vanaf 2 april komen alleen Helderse ingezetenen met een minimuminkomen in aanmerking voor een kostenloze burgerlijke huwelijksvoltrekking met alle toeters en bellen.

Steden met meer dan tienduizend inwoners moeten volgens wethouder Suzanne den Dulk gratis trouwen aanbieden. De belangstelling in Den Helder voor gratis trouwen is volgens haar zo groot dat het niet meer kostendekkend is. Zelfs mensen die er het geld voor hebben, maken er gebruik van. Ook mensen van buiten komen volgens haar gratis in Den Helder trouwen.

Vanaf 2 april is dat voorbij. Dan komen alleen ingezetenen met een minimuminkomen in aanmerking voor een gratis huwelijksvoltrekking met alle toeters en bellen: huwelijksambtenaar in toga, familie die bij de voltrekking aanwezig is. Wie meer dan het minimum verdient en zo'n behandeling wil, moet daar 275 euro voor neertellen. Deze bruidsparen kunnen nog wel gratis getrouwd worden, maar dan heel sober: geen trouwambtenaar in toga, maar in zijn gewone werkkloffie. Daarnaast mag er geen groot gevolg mee, naast het bruidspaar mogen er vier personen aanwezig zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.